The Wandering Earth- este o producție chineză în asociație cu Alibaba Films și Netflix.

Execuția este de apreciat, efectele speciale sunt chiar șmechere și arată foarte bine. Semn că s-a investit ceva bani în efecte speciale. Povestea nu e nici ea chiar așa de proastă, dar pe undeva e trăsnită. Îmi pare foarte originală, nu cred că am mai văzut pe undeva ideea asta.

Galaxia noastră e pe moarte, soarele o ia razna și cam înghite tot ce are în cale. Oamenii sunt sortiți pierii, numai că ăștia se încăpățânează să scape și să plece din Galaxie.

Mutarea logică era să construiești cât mai multe nave spațiale, să-i bagi pe oameni înăuntru și să-i expediezi înafara galaxiei. Dar senaristul a avut o idee și mai trăsnită.

Ăștia s-au gândit să tranforme planeta noastră într-o stație spațială imensă. Așa că au construit vreo 10 mii de motoare imense pe suprafața planetei care s-o propulseze prin spațiu și s-o ducă în tr-o altă galaxie.

Nu ștu cât este de posibil acest lucru și ce impact ar avea asupra planetei. Ăștia au construit niște orașe subterane imense sub fiecare motor, în care au încăput vreo 3.5 miliarde de oameni. La suprafața totul era înghețat, dar trebuiau să extragă rocă pentru a alimenta motoarele. Așa funcționau.

Înaintea planetei au trimis o navă spațială care să-i ghideze pe ăștia prin spațiu, și o face bine numai vreo 17 ani. Când ajung în vecinătatea planetei Jupiter, forța de gravitație este prea mare și le strică la ăștia motoarele. Așa că au 36 de ore la dispoziție să le repare.

Mi-au plăcut efectele speciale, povestea e cel puțin ciudată, mai ales ideea cu planeta care călătorește prin spațiu. Imaginile sunt aboslut superbe, se vede că au lucrat oameni cu talent la creearea lor. Eu l-am lăsat în limba originală, adică Chineză și mi-am adus aminte de copilărie în care vedeam filme cu „zburători”. Ăia de săreau în sus și când se băteau suna de zici că dădeau lemn în lemn.

Povestea e ok, dar pe alocuri ciudată, dacă îmi permiteți să mă repet. The Wandering Earth este un film pe care să îl vezi atunci când nu ai altceva mai bun de făcut. Dacă nu pentru poveste, măcar pentru efectele speciale și imaginile superbe pe care le oferă.

Filmul este disponibil pe Netflix

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here