The Silence-În primele 20 de minute am zis că o să fie un film super și eram pregătit să-l laud grav și să ridic în slăvi Netflix pentru încă un film reușit. The Silence însă dezamăgește.

Atmosfera mi-a adus aminte de Bird Box, și, după cum ziceam, în primele 20 de minute pare promițător.

După aceea începe să cadă grav. Până în punctul în care nu te mai interesează deloc de el.

Povestea

The Silence are o poveste interesantă la început, după aceea nu mai e chiar așa interesantă pentru că nu are logică. Știu, sunt filme, unele chiar SF și logica ar trebui lăsată deoparte. Dar, chiar și în filmele SF trebuie să existe o logică, o logică a universului în care se învârte acțiunea. Aici nu există așa ceva.

Oamenii au săpat în ceva peșteră ca să nu știu ce, iar acolo au dat peste niște creaturi vechi de milioane de ani, care au trăit în subteran și s-au adaptat. Animalele alea, Viespii le numesc ei, nu văd, dar au auzul foarte dezvoltat și atacă mereu dacă aud sunete.

Omul este cea mai ucigătoare vietate de pe planeta asta, e greu de crezut că un animal, oricare ar fi el, ar putea creea panică printre oameni și ne-ar arunca civilizația în Evul Mediu.

De fapt, au oferit soluția pe la jumătatea filmului, când tipul pornește o tocătoare iar animalele se aruncă în ea fiind atrase de zgomot. Deci câteva tocătoare mari și pac, am scăpat de pestă.

Filmul evoluează greu și nu are suspans deloc. Bineînțeles că cea mai mare amenințare nu vin de la animalele alea, ci de la niște oameni credincioși care și-au tăiat limbile.

Filmul lasă loc de interpretare și sugerează că ar fi și partea a doua, dar judecând după primul mă îndoiesc că cineva ar urmării o continuare.

Eu l-am văzut cap coadă, că nu aveam ce face în timp ce găteam o minunată ciorbă de fasole cu afumătură. Și vă asigur, ciorba e demențială, filmul nu prea.

Este disponibil pe Netflix

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here