The HighwayMen ne spune povestea rangerilor texani care s-au dus la vânătoare după Bonnie și Clyde, cei mai mari infractori pe care americanii i-au idolatrizat.

Kevin Costner joacă rolul lui Frank Hamer iar Whoody Harrelson rolul lui Maney Gault, rangerii care i-au urmărit pe cei doi infractori.

După ce Bonnie și Clyde, împreună cu banda lor de bandiți, ucideau tot ce era în cale, mai ales polițiști, autoritățile s-au trezit și au zis „bă, nu e bine să mergem după ăștia respectând legea, că uite, omoară polițiști și în ziua de paște”. Așa că au făcut ce făceau de obicei în vestul sălbatic.

Scopul nu mai era să prinzi infractorul și să-l aduci în fața justiției, ci să-l omori. Pentru asta au avut nevoie de Frank Hamer și Maney Gault, doi foști rangeri texani care s-au plimbat prin toată america centrală după Bonnie și Clyde.

Mi-a plăcut că fețele lui Bonnie și Clyde apar prea puțin, asta ca să intri mai bine în pielea personajelor principale, Bonnie și Clude fiind secundare în acest film, iar tot ce știm despre ei este că ucid și trebuie prinși. Singura dată când îi vezi fața lui Bonnie bine este la sfârșit când o ciuruiesc ăștia.

Autoritățile s-au temut atât de tare de Bonnie și Clyde, încât atunci când i-au prins, nu au riscat și și-au descărcat încărcătoarele de la fiecare armă în parte. Nebunie nu alta.

Mi-a plăcut că ls sfârșitul filmului au arătat și poze din arhivă, așa ai ocazia să vezi cum arătau oamenii în realitate. Bonnie și Clyde au fost atât de iubiți de oamenii simpli, încât la înmormâmtarea lui Bonnie au fost prezenți 20.000 de oameni, iar la cea a lui Clyde, 15.000.

The Highwaymen nu este o capodoperă, și nici un film care să-ți rămână în cap, dar este un film care merită văzut, mai ales pentru poveste și pentru faptul că respectă cu acuratețe faptele din realitate.

The Highwaymen este disponibil pe Netflix și îl recomand, dacă nu ai altceva de făcut, oricum e un film care trebuie văzut, pentru istorie zic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here