NASA a trimis deja un număr destul de mare de roboți de înaltă tehnologie pe Planeta Roșie, dar în mod normal, nu auzim cum s-au întâmplat lucruri precum intrarea în atmosferă și aterizarea. Acest lucru se va schimba odata cu intrarea  InSight în atmosfera planetei Marte, programată să aterizeze pe planetă în 26 noiembrie, iar NASA va transmite live evenimentul.

Nu, landerul nu va transmite un video live în timp ce se deplasează spre suprafața marțiană, dar agenția spațială va avea comentarii și feeduri video de la controlul misiunii Jet Propulsion Laboratory, astfel încât să vedem oamenii de știință și inginerii în acțiune.

Nici nu cred că avem tehnologia necesară pentru a transmite iamgini live de la o distanță așa mare. De fapt sunt singur, dacă tehnologia era disponibilă, sigur vedeam un live pe Facebook făcut de ceva românaș plecat cu școala vieții pe Marte.

Chiar și așa, este foarte interesant să vezi la muncă echipajul care se ocupă de acest proiect. Zeci de calcule și decizii care trebuie luate la secundă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here