Am văzut primul episod și mi-a plăcut maxim. Prezintă pas cu pas povestea exploziei de la centrala Cernobîl, în care s-a văzut cu exactitate cât de prost pregătiți erau comuniștii pentru o asemenea situație.

Au chemat toți oamenii la muncă, lucru care a crescut semnificativ numărul morților. De asemenea au surprins foarte bine mentalitatea comunistă. În timp ce o centrală nucleară ardea, pe ăia îi interesa cine e de vină. Îi interesau mai mult rapoartele și ce o să spună la „centru” decât viața lor și a locuitorilor din zonă.

Care apropo, au fost foarte prost informați, tot ce știau era de la amicii care lucrau la centrală. Când a ajuns cenușa în oraș, locuitorii care erau afară să privească spectacolul de lumini creat de radiații, se scăldau în cenușă și se bucurau de zici că ningea. Nu mai are rost să zic câți au murit din cauza radiaților.

Cernobil imagine cu decontaminarea

Cernobil ne-a afectat și pe noi

Numele a devenit sinonim cu dezastrul. Apropo, ăștia care aveți frați mai mari, sau cunoștiințe de vreo 40 de ani ca vârstă, nu știu dacă ați observat, dar majoritatea au semne pe spate, ca niște pistrui. Alea se datorează faptului că au stat la soare după ce s-a produs explozia. Lucru care ne demonstrează că nici comuniștii noștri nu erau foarte bine informați. Se jucau cu centralele nucleare ca orbii.

Cernobil a devenit sinonim la noi cu prostia și incompetența

Revenind la serial, am văzut primul episod, singurul disponibil până acuma și e foarte bun. Au surprins totul, minciunile pe care le spuneau sovieticii, nesiguranța și neîncrederea pe care o aveau unii în ceilalți

Nu îmi place accentul britanic prezent în serial, preferam ceva mai autentic, dar nu e chiar atât de deranjat. E bun serialul, intens, îți transmite stări interesante când îi vezi cum se mint între ei că totul o să fie bine când deja oamenii vomitau pe străzi de la radiații.

Nici nu mai contează execuția, deși e foarte bine realizat. Contează foarte mult povetea și cum a fost pusă în scenă. Lucru la care serialul Cernobîl a excelat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here