Bioware, sub papucul celor de la EA, au lansat recent jocul Anthem, un titlu așteptat de toată lumea, un joc care se anunța a fi ceva special. Este special? Este bun? Ai să vezi în rândurile de mai jos.

Șase ani de muncă, șase ani care par că s-au dus pe apa sâmbetei. Din ambiția celor de la EA de a mai mulge jucătorii de bani, a ieșit Anthem-Un joc tip RPG precum Mass Effect, combinat cu online live action. Seamănă cu Destiny sau The Division, dar nu se ridică la nivelul lor după părerea mea.

Cei de la Bioware au ales să îmbine povestea și stilul role-playing cu modul de joc online, ceea ce poate suna bine în teorie, dar în practică nu este chiar așa. Drept urmare, jocul este împărțit în două: modul third-person shooter în lumea pe care o împarți cu alții și modul first-person atunci când vorbești cu NPC-urile și când primești misiunile, unde ești singur cuc.

Atunci când ești în modul first person, fiecare persoană este în lumea lui, populată doar de NPC-uri, fără a vedea vreo altă persoană reală. Practic, aici jocul se comportă ca unul single player. Numai că, atunci când treci să faci misiunile, jocul te obligă să le duci la capăt alături de alte persoane, care au aceiași misiune ca tine.

Poți să faci misiunea și de unul singur, dar mai bine o faci cu alții pentru că astfel primești mai multă experiență iar dacă joci pe modul hard primești un loot mai bun.

Gameplay

Odată ce ai pus costumul pe tine, jocul devine fun to play. Mi-a plăcut extrem de mult să zbor prin lumea dezvoltată de Bioware. Zborul poate fi folosit ca mijloc de deplasare, dar și în luptă, te poți feri de focul inamicilor, poți să planezi deasupra lor în timp ce dai cu rachete în ei sau ce îți mai trece prin cap.

Pe lângă două arme, ai la dispoziție și trei abilități și o putere specială?(nu știu cum să-i zic). Luptele sunt satisfăcătoare și mi-a plăcut să joc cu toate clasele din joc. Am jucat ca Ranger,Colossus sau Storm și pot spune că sunt realizate și diferențiate în asemenea fel încât nu te plictisești de ele.

Rangerul se bazează mai mult pe arme iar stilul de gameplay este mai static. Storm îți oferă o plăcere minunată atunci când vei arunca cu foc, gheață, electricitate ca să-ți distrugi inamicii. Colossus este un colos menit să protejeze echipa și să facă față atacurilor, așa cum îi spune și numele. Colossus este masiv și se simte altfel față de celălalte clase în zbor sau în cmbat. Mai este și Intercepter, un costum care se bazează pe atacurile de aproape și mai puțin pe arme. Nu mi-a plăcut în mod special, dar e agreabil.

Avem de toate, împușcături, explozii Totuși, misiunile sunt asemănătoare și repetitive, dar nu așa sunt toate jocurile RPG? Nu cred că este cazul să mă plâng prea mult despre acest aspect. Totuși, parcă se putea ceva mai bine, nu doar omoară monștrii, protejează pe cineva de monștrii.

Grafică

Păi e frumos, arată bine, e bine făcut, se vede bine. E chiar o plăcere să-l vezi și mai ales să-l joci. Costumele sunt foarte detaliate, exploziile și efectele speciale sunt și ele de calitatea întâi.

Lumea din Anthem nu este foarte stabilă din punct de vedere meteorologic și se întâmplă destul de des să dai peste furtuni sau ploi violente. Este extrem de frumos să explorezi lumea plină cu cascade, grote și păduri dese.

Am simțit că lumea nu este vie, cumva e falsă, e o lume dintr-un joc. Știu că e un joc, dar nu-ți trasmite sentimentul că ar putea fi reală lumea, cum o făcea Mass Effect, de exemplu Nu aș putea să-ți semnalez o zonă distinctă. Cam totul e verde și înconjurat de stânci foarte înalte. Și în Fort Tarsis sunt probleme. Orașul nu este pe atât de impresionant pe cât de aștepți și este compus doar din câteva străzi.

Concluzii

Sincer am fost impresionat doar de grafică, care mi-a plăcut. În rest mi se pare o vacă de muls pentru EA, care a luat Mass Effect și l-a transformat în Anthem pentru a oferi jucătorilor și un mediu online. Am înțeles că pe PlayStation au fost sau mai sunt probleme cu jocul, playerii având crash-uri destul de dese.

Nu am zis nimic de poveste pentru că nu m-a impresionat deloc, e banală și pare că jocul are o poveste doar ca să nu zicem noi că n-are.

Jocul poate fi achizitionat de AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here