Nu prea am scris despe celalalte părți, dar hei scriu despre asta. Nu am avut foarte mult timp pentru cărți în ultima perioadă. Da, am avut timp liber, dar l-am irosit jucând PUBG. Dar e ok, mi-am revenit, mai am vreo 10 cărți pe care trebuie să le citesc. Și am să scriu despre toate. Yay…!

Din păcate astăzi vă recomand cea mai plictisitoare carte din seria Witcher, dar foarte importantă pentru povestea generală.

Practic nu se prea întâmplă nimic, iar Geralt pare un personaj secundar în poveste care mai apare așa din când în când ca să ne aducem aminte că există și el în acest Univers. Povestea în schimb se concentrează pe Yennefer și pe Ciri.

Ziceam că este importantă cartea pentru că te pune la curent și îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege celelalte cărți din serie, dar și pregătește terenul pentru cărțile viitoare. De aceea este importantă Vremea Disprețului. Multe persoanaje se descoperă și încep să se cunoască, în special CIRI care este pusă în situații dificile pe care trebuie să le treacă singură, fără ajutorul lui Geralt sau Yennefer.

După războiul și linsajul de la Thaned, în care vrăjitorii s-au bătut între ei pentru interesele regilor și a împăratului din Nilfgaard, Geralt a fost rănit grav iar Ciri a reușit să fugă printr-un portal de teleportare instabil care a aruncat-o în deșert. Ciri scapă din deșert cu ajutorul unui inorog care ajută doar fetele virgine. După îndelungi suferințe, Ciri ajunge din nou în civilizație, unde este capturară de niște vânători de recompense și dusă către Nilfgard la împărat care o caută cu disperare. Într-un final, Ciri scapă din mâinile vânătorilor de recompense și se alatură unei haite de bandiți formată din Elfi, alături de care este din nou pe fugă.

Geralt este în pădurea Brokilon unde se reface după rănile grave suferite, iar Yennefer este de negăsit. Nilfgaard cucerește majoritatea regatelor iar în jur domnește haosul și crima. Cadavrele fiind găsite la fiecare pas.

Cartea se încheie cu o fază care te lasă puțin în aer. A făcut Ciri sex cu o femeie până la urmă sau nu?

Aflăm în cartea următoare…sper.

Cartea este disponibilă la NEMIRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here