Trebuie să vă spun din start că sunt tot mai încântat de Allview în ultima perioadă, iar Allview Soul X5 vine să-mi întărească această încredere. Telefoanele lor devin tot mai interesante, cu dotări de ultimă generație, dar și cu un feature propriu pe care nu îl găsești pe alte telefoane.

Design

După ce am primit telefonul, i-am zis unui amic de el care venise în vizită. A strâmbat din nas și a zis, lasă-mă cu Allview. Omul trăia cu imaginea din trecut, în care aveam telefoane din plastic care scârțâiau. Omului i-a luat 5 secunde să țină Soul X5 în mână până să exclame- „Prietene, ești nebun? Cum se simte telefonul în mână”.

Pe semne că amicul iubitor de iPhone a fost impresionat de calitatea materialelor și de design. Din fericire nu a fost singurul lucru care l-a impresionat. Am decis să îmi concentrez review-ul pe reacțiile lui.

Telefonul nu e chiar cel mai uşor din lume, dar e destul de subţire. Nu are o greutate exagerată la diagonală sa de 5.86 inch, dar suficient cât să nu îl scăpaţi din mâna la gaming.

Allview Soul X5

Construcția este premium

Avem sticlă față și spate cel puțin așa credeam, însă după o analiză mai atentă, mi-am dat seama că este un plastic de bună calitate care imită foarte bine sticla, iar de jur împrejur avem metal. Telefonul este un magnet de amprente, deci ar fi ideal să-l folosiți cu o husă transparentă pentru a nu-i ascunde formele frumoase.

Bărbia are și un imprimeu interesant care-i oferă un aspect frumos. Pe partea din spate avem senzorul de amprentă, rotund, poziționat în partea de sus, iar camerele foto, Duale, sunt poziționate în partea stângă. Avem trei butoate fizice, volume up and down, și butonul power. În partea de sus, un lucru care lipsește tot mai mult, este mufa jack de 3.5 mm

Breton

E prezent, e mare , e ca pe iPhone. În el regăsim difuzor pentru apeluri, senzori și camera frontală. Dar poate fi ascuns din setări dacă vă deranjează.

Display

Allview Soul X5 vine cu un display IPS LCD cu o dimensiune de 5.86 inci și o rezoluție de 1520 x 720 pixeli. Are aspect 19:9 şi muchii rezonabil de înguste.

Avem şi luminozitate adaptivă, Economical Backlight, mărime şi stil al fontului şi LCD Effect, cu setări că Neutral, Cald sau Rece. Mai avem un mod full screen pentru aplicaţii şi protecţie contra luminii albastre (Smart Eye Protection). Un ecran de calitate aş spune care redă culorile foarte bine și foarte vii.

Bretonul acela mare în stilul iPhone taie mult din display din păcate.
Putem folosi ecranul chiar şi cu mănuşi pe mâini, apropo.

Cameră Foto

Camera principala: Dual Camera 16MP AF,PDAF,f/2.0 + 5MP, efect Bokeh, Live Photo, stabilizator de imagine electronic optimizat, recunoastere scene cu AI
Camera secundara: 16 MP f/2.0, efect Bokeh cu AI.

În spate găsim o cameră de 16 megapixeli + 5 megapixeli, cu focalizare automată pentru primul senzor şi fixă pentru al doilea. Deschiderea este F/2.0. Pentru selfie avem o cameră de 16 megapixeli cu deschidere F/2.0 şi propriul bliţ LED.

Se oferă şi Bokeh pentru ambele seturi de camere, dar şi nouă funcţie FunEmoji, cu care ne putem transforma faţa într-un soi de mască AR cu chip de pisică, şoarece sau robot. Ne putem anima chipul astfel şi să îl trimitem prietenilor.


Printre funcţiile camerei se număra Bokeh, Slow Motion, Live Photo şi Selfie în Grup.
Există şi un mod Pro, cu care facem reglaje la nivel de expunere, ISO, shutter şi focalizare. Evident exista şi posibilitatea de a realiza capturi de tip Panorama, HDR sau Face Beauty .

Performanță

Procesorul este Mediatek Helio P22 Octa-core, 2.0GHz ,12 nm, un procesor decent care s-a descurcat bine în rularea aplicațiilor zilnice pe care le folosesc. Nu se descurcă rău nici atunci când vrei să te joci Fortnite sau PUBG.

Am ales să renunțăm la testele în Benchmark după multiplele situații ăn care anumiți producători aveau un soft care recunoștea atunci când rulai un benchmark și sporea puțin capabilitățile telefonului. Deci a devenit irelevant. În schimb, am forjat telefonul cât am putut, cu toate aplicațiile deschise, plus rulat cele mai jucate jocuri și nu am întâmpinat probleme.

La acest capitol îi acordăm un plus. Cei 4GB RAM își fac bine treaba și nu simți, momentan, nevoia de mai mult. În schimb, se simte nevoia de mai multă memorie internă, 32 de GB nu par a fi suficienți, dar din fericire avem posibilitatea să o extindem cu un card de memorie. Dacă ești pasionat să ții colecții întregi de ce poze, ar fi bine să atașezi telefonului un card microSD.

Evident, telefonul este dual-sim, dar dacă alegi să-i pui un card de memorie, pierzi un slot pentru cartelă.

Conectivitate LTE-FDD si TDD, Cat 7 DL Cat 13 UP, 4G+ simultan SIM1 si SIM 2
Baterie: 3000 mAh. Portul de încarcare este din păcate microUSB.

În ceea ce privește bateria, telefonul s-a descurcat destul de bine, 10 ore de redat video la cea mai înaltă calitate. La o utilizare normală, care a fost destul de intensă cu convorbiri la telefon, folosit WhatsApp și Messenger, telefonul a rezistat o zi întreagă fără probleme și nu a trebuit să dau fuga la încărcător în momentul în care ajungeam acasă.

Face ID

Este prezent pe acest telefon, nu este extrem de rapid, cel puțin în comparație cu deblocarea facială de la OnePlus, dar este mult mai sigură, folosind aceiași tehnologie ca cea de pe iPhone. Avem și un senzor de amprentă care se descurcă foarte bine și este suficient de rapid.

Software

Android™ 8.1, Oreo și Visual UI 3.0 Swipe. Arată decent și îți oferă niște funcții importante, care mie personal mi-au lipsit pe OnePlus. Telefonul are și Radio FM, lucru rar întâlnit în zielele noastre

Nu vine cu foarte multe aplicații preinstalate, iar asta mi-a plăcut. Avem aplicația pentru Radio, Busolă (nu am înțeles de ce) , Administrator de Sistem, tipică telefoanelor din China, și o aplicație nativă de muzică.

Un lucru care mi-a lipsit a fost posibilitatea de a înregistra apeluri atunci când deja ești angajat într-un apel. Ai un buton pe care îl apeși, chiar dacă ești în apel, iar din acel moment conversația ta este înregistrată și poți întrerupe înregistrarea atunci când dorești tu. Cu un soft third party nu poți face asta și ești nevoit să înregistrezi tot apelul. E un mare plus pentru mine că vine cu acest lucru.

Visual UI 3.0 este curat și arată bine, mult mai bine decât ce am văzut pe Huawei de exemplu, care nu îmi place în mod special.

Cât despre setări, aici am avut surpriza de a afla că acest telefon suporta „Reverse Charge„, deci poate încărca bateria altor terminale. Am văzut şi că putem opta pentru swipe-uri pentru a naviga în interfaţă, în loc de butoane virtuale, în stil iPhone X sau Android Pie. Lucru cu care eu sunt obișnuit deja.

AVI

Aici Allview Soul X5 a făcut furori printre amicii mei. Vorba lor, nu înțeleg de ce Allview nu promovează mai agresiv chestia asta. Practic poți face orice. De la inițiere de apeluri până la postare status pe Facebook sau mesaje pe WhatsApp. Practic, tot ce vrei tu pentru a nu fi nevoit să pui mâna pe telefon.

Este extrem de util atunci când ești la volan iar eu mă declar absolut încântat de asistentul AVI. Am înțeles că activarea lui se poate face și prin comandă vocală. Îmi pare rău, eu nu am găsit opțiunea asta, sau poate nu este disponibilă pe acest model.

În schimb ai un widget care rulează peste aplicații și printr-o singură atingere poți activa asistentul.

Dar repet, activarea lui vocală ar fi un mare plus.

Concluzii

La banii ăștia, Allview Soul X5 este un best buy, dotări bune, rulează bine, Face ID pentru extra siguranță și asistentul AVI fac din acest telefon o variantă de luat în calcul. Mă gândesc serios ca pe viitor ca un model de Allview să devină al doilea telefon, în special pentru Asistentul AVI.

Telefonul îl găsești pe site-ul oficial

Allview X5 Soul

eMag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here