Allview Hybrid S este una din puținele variante pe care le mai ai dacă îți dorești un ceas inteligent, care să nu fie de sport neapărat. Poate îți dorești ceva elegant când ești la birou sau pur și simplu un ceas care să-ți ofere notificările de care ai nevoie. Piața este destul de săracă în acest moment, iar prețurile se mențin la un nivel destul de ridicat…ciudat!

Design

În cutie vine cu un încărcător circular, interesant aș putea spune, și un cablu micro usb, care pare cam firav dacă e să fiu sincer.

Cât despre Design-ul Allview Hybrid S…îmi place. O notă de ceas clasic care ascunde sub carcasă inteligență. Iar faptul că are și limbile clasice pentru indicarea orei îi conferă o notă de eleganță. Nu îmi place prea mult culoarea gri pe care a venit, dar nici nu deranjează foarte mult. Putea să fie ori argintiu, ori auriu.

Ceasul are două butoane pe lateral, iar dacă vrei să porți ceasul pe mâna dreaptă, trebuie să-l întorci invers iar ceasul se adaptează la nevoile tale. O chestie foarte bună pe care cei de la Allview au implementat-o.

În partea din spate avem senzorul pentru ritmul cardiac, iar celelalte chestii nu merită menționate pentru că sunt doar niște informații.

Allview Hybrid S vine cu o curea din piele, neagră, dar care nu mi-a oferit senzația de material premium. Oricum, cureaua se poate înlocui foarte ușor cele două telescoape având un buton culisant.

Ca dimensiune ceasul mi s-a părut potrivit, cel puțin pentru mine, acesta având dimensiunile de: 50,6x44x14,6mm. Greutatea este ok, nu se simte ceasul la mână.

Per total, calitatea construcției mi se pare foarte bună, atenția la detalii și finisarea excelentă, având în vedere faptul că este aproape tot din metal, sunt mai mult decât premium. Iar asta este de apreciat.

Ecran

De aici vine și denumirea Hybrid pentru ceasul de la Allview. Avem un afișaj clasic, cu limbile clasice, și unul cu touch. Ecranul este circular de 1.22 inci și are o rezoluție de 240×240 de pixeli. În centru are un orificiu prin care limbile ies la suprafață (asta a sunat ciudat).În acest orificiu este fixat axul care permite limbilor rotirea și indicarea orei.

Prin apăsarea butonului de sus, ecranul prinde viață și îți afișează fața aleasă. În partea de jos primești notificările, care sunt rudimentare. Din meniu poți seta ca ceasul să se aprindă și la mișcarea încheieturii, dar am sesizat că nu a funcționat de fiecare dată. Oricum, ai ceasul clasic care îți arată ora.

Display-ul în sine este decent, atunci când nu îl folosești afară. Deși eram la umbră, nu reușeam să văd exact ce afișează, am ridicat luminozitatea la maxim, din păcate am întâmpinat aceiași problemă. În rest culorile sunt destul de plăcute, dar parcă se simte nevoie de o rezoluție ceva mai mare, poate un 360 p.

Răspunsul tactil este bunicel, dar am întâmpinat probleme când voiam să fac scrol, dacă ai degete mari, sigur o să ai probleme în utilizarea lui. Nu este cel mai sensibil ecran.

O chestie care mi-a plăcut, în funcție de ceea ce afișează ecranul, limbile ceasului se mișcă automat la orele 3 și 9 pentru a nu obstrucționa vizibilitatea. Modul în care ești atenționat de notificări sunt vibrațiile, care nu sunt cele mai puternice.

Software Allview Hybrid S

Sistemul de operare ce rulează pe Allview Hybris S este proprietar, asta înseamnă că nu o să ai parte de multe aplicații și nici nu o să poți instala tu altceva.

Parcurgerea meniului se face prin intermediul touchscreen-ului, dar revin asupra problemei și repet că nu este cel mai precis touchscreen. După ce ai apăsat butonul de sus și ai trezit ecranul la viață, poți face swipe de sus în jos pentru a afișa ultimele notificări sau swipe de jos în sus pentru a vedea meniul cu setări rapide. De la dreapta la stânga ai meniul cu aplicații, iar de la stânga la dreapta ai meniul cu activitățiile tale. Allview Hybris S îți oferă un control destul de larg direct din meniul ceasului, dar dacă îți dorești și mai mult, poți accesa aplicația din telefon.

Poți seta ca dublu tap pe ecran pentru a te duce înapoi , lucru pe care îl face și butonul de jos. Butonul de sus te duce direct la fața principală.

Aplicația pentru telefon se numește Allwatch H- intuitivă și ușor de parcurs, îți oferă câteva posibilități interesante. Precum creearea unei fețe de ceas proprie.

Tot din aplicație poți seta ce aplicații să-ți trimită notificări pe ceas, pe cele neimportante le poți lăsa debifate.

Allview Hybrid S nu are foarte multe fețe din fabrică, dar îți poți creea una personală cu ajutorul aplicației.

Notificările sunt rudimentare, îți arată cine a scris, dar nu poți să răspunzi de pe ceas. De asemenea, când ești sunat nu poți răspunde, dar te avertizează și ți spune cine te sună, iar dacă ratezi apelul îți trimite notificare .

De asemenea, dacă nu vrei să aprinzi ceasul când e întuneric, poți apăsa butonul de jos care luminează o parte a ecranului pentru a indica strict ora, ca limbile unui ceas clasic cu lumnină fosforescentă.

Senzorul care citește ritmul cardiac poate fi setat să-ți citească bătăile inimii la un interval cuprins între 5 minute și 60 de minute.

Autonomie Allview Hybrid S

Allview Hybrid S vine cu o baterie de 200 mAh, ceea ce nu pare prea mult, dar aici intervine modul hybrid al ceasului.Faptul că poți consulta ora oricând fără a aprinde ecranul ceasului, contează enorm de mult în autonomia bateriei.

L-am încărcat miercuri, iar duminică, după o folosire intensă, notificări, consultat ora și jucat pe ceas, la momentul scrierii acestui articol, mai am baterie 39%. Dacă nu l-aș fi stresat, probabil că bateria ar fi fost la un nivel mult mai ridicat.

Nimic de reproșat la acest capitol

Conectivitate

Are doar un mod prin care poți conecta ceasul Bluetooth care vine cu versiunea 4.2 și suportă Low Energy. Conectivitatea e ok, dar nu are o rază de acțiune foarte mare. Dacă părăsesc camera, 5 metri să zicem, ceasul are tendința de a-și pierde legătura cu telefonul.

Concluzii

Allview Hybrid S este o alegere bună atunci când îți dorești ceva mai mult decât un ceas clasic. Primești notificări, îți monitorizează ritmul cardiac plus multe alte lucruri, iar faptul că nu ești nevoit să-l încarci zilnic este un plus IMENS.

Contra: Nu este un smartwatch în adevăratul sens al cuvântului, îți lipsesc câteva funcții, precum posibilitatea de a răspunde apelurilor sau chiar de a vorbii de pe ceas atunci când nu ai telefonul lângă tine și trebuie să preiei un apel important

Ceasul este disponibil la:

Site Official Allview

3 COMENTARII

  1. Deci sa inteleg ca nu are monitorizare in timp real ritmul cardiac ?
    Apai e cam piperat pretul ptr ce stie sa faca … Cat sa fi costat pana la urma acel ‘sistem de operare’ … ca nu mai scrie nimeni de la zero ceva, probabil o fi vreun fork de Asteroidos :)))

    Eu inca mai am un Xiaomi Mi Band V2, dar sincer, nu face banii care i-am dat pe bratara la vremea ai, in jur de 120 de lei … dupa 2 ani in soare nu se mai vede nimic la el, parca s-au consumat ledurile la lcd-u, care si asa erau anemice de la inceput … dar macar am real time bpm pe telefon, si-l mai folosesc ocazional cu bicla sau la alergare sa vad ‘cat de bun’ am devenit, hihi !

    P.S. Sunt curios daca poate cel mai ieftin Garmin !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here