Dacă cauți un mouse care să arate bine, plin de culori și care să se miște decent la un preț mai mult decât acceptabil, păi cam ăsta e. Eu i-am găsit un singur defect, dar e destul de important. La banii ăștia nu putea să fie perfect.

Design

Redragon Cobra M711 are un design ergonomic, se așează foarte bine în mână și chiar dacă am trecut de la un mouse mai mare și mai robust, m-am obișnuit cu el până la finalul zilei.

Este colorat, că acesta este trendul, de jur împrejur avem o bandă LED RGB care își schimbă culorile, și avem o groază de moduri prin care acele lumini îți încântă privirea.

Culori cate vrei

Breathing-modul prin care lumina se stinge și se aprinde ușor, dând senzația că mouse-ul respiră, e ca niște becuri de crăciun, doar că clipește într-un mod mai lent. Nu sunt fanul acestui mod.

Rainbow-e un fel de breathing, își schimbă culorile în același mod, doar că folosește culorile curcubeului.

Full Lighted-mouse-ul rămâne aprins într-o singură culoare, pe care o alegi tu

Wave-preferata mea. Practic ai toate culorile active și ai senzația că ai un mic râu colorat care curge prin mouse. E modul meu preferat și dar pe acest mod l-am păstrat.

Go Without Trace-e un fel de wave, dar mai primitiv, luminile nu curg atât de cursiv, par că agață pe undeva

Reactive-Un mod intersant prin care mouse-ul își schimbă culoarea la fiecare acțiune pe care o faci cu el. E al doilea mod favorit pentru mine

Flash-e practic becul de crăciun, mouse-ul pâlpâie în toate culorile disponibile.

Off-e clar, mouse-ul nu are nici o lumină aprinsă.

Îmi place și logo-ul de pe mouse care vine exact în podul palmei atunci când îl ții în mână, logo-ul fiind și el luminat integrându-se perfet cu jocul de lumini

Redragon M711 are 8 butoane, toate fiind programabile, ceea ce reprezintă un plus imens. Butoanele putând fi programate din softul care vine cu acest mouse. Tot în soft avem posibiliateatea să ne jucăm cu luminile, Pooling Rate, să creem profile sau să modificăm DPI-ul.

Pe margini Redragon Cobra M711 are niște striații, ca să facă o priză mai bună. Rotița de scrool este și ea luminată, evident, și își face bine treaba.

După ce ți-ai creat profile multiple, ai posibilitatea să le schimbi și dintr-un buton, dar din păcate acel buton este așezat pe spate, așa că trebuie să ridici de fiecare dată când vrei să schimbi modul. Cred că este mai ușor să ții deschis soft-ul și să schimbi direct de acolo cu un singur click

Funcționalitate

Am să încep cu ce nu mi-a plăcut la acest capitol, pentru că este un lucru destul de important, mai ales că este un mouse dedicat de gaming. Este foarte ușor! Iar faptul că nu are posibilitatea să-i mai adaugi greutăți, face acest lucru și mai neplăcut!

În rest nu am întâmpinat dificultăți la folosire. Comenzile răspund foarte rapid, DPI-ul este bun, poate fi ajustat din soft sau buton. Eu îl folosesc pe cel mai mic pentru că mi se pare că zboară. Rezoluția DPI maximă este 10.000 iar greutatea de 130 g.

După o lună de utilizare, rotița de scroll începuse să scârțâie, am zis că asta e, atât e calitatea lui, dar și-a revenit între timp. Ceea ce mă face să cred că probabil a intrat ceva în locaș care împiedica rotița să funcționeze crespunzător.

Tot rotița de scroll are un mic joc stânga dreapta, dar așa a venit din fabrică și nu e deranjantă.

Concluzii

Senzorul este decent pentru Redragon Cobra M711, software-ul la fel. Părți laterate aderente care își fac treaba. senzație bună la atingere, cele două butoane laterale se deosebesc la atingere având texturi diferite. Răspunde bine, arată bine. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost lipsa posibilității de a adăuga niște greutăți. În rest este un mouse pe care îl recomand cu căldură.

Mouse-ul poate fi achizitionat de aici:

PC Garage

eMag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here