Un nou feature, disponibil de ieri, care, în viitor promite să mai scape omenirea de un loc de muncă.

O funcție foarte interesantă pe care Google a prezentat-o anterior în cadrul târgului de tehnologie CES a fost și modul de interpretare pentru Google Assistant ce permite traducerea în timp real pentru conversații purtate în limbi diferite. De astăzi funcția se distribuie oficial către publicul larg și este disponibilă pe pe toate boxele Google Home, pe toate boxele Smart Display și pe unele boxe cu Google Assistant la bord.

Limba română este disponibilă și ea

Alături de alte 26 de limbi, iar pentru a porni procesul de interpretare trebuie să rostim comanda vocală „turn on interpreter mode”  .Apoi conversația poate începe și cele două părți care vorbesc limbi diferite vor primi traduceri în timp real dintr-o limbă în alta și viceversa.

La CES cei de la TheVerge au realizat un clip de prezentare pentru funcția de interpretare a lui Google Assistant și după cum vedem, procesul este mai pretențios astfel că durează câteva momente pentru traducerea completă. Chiar și așa modul de interpretare se poate dovedi util în ultimele situații și așteptăm sosirea lui și pe smartphone-uri. 

Desigur, e un feature la început de drum, peste câțiva ani va fi atât de bun încât meseria de traducător o să dispară, poate și specialitățiile de limbi străine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here