Nu este primul film interactiv, am înțeles că mai există unu care e bun tare, dar nu l-am văzut, așa că am optat pentru Black Mirror: Bandersnatch pentru că era la îndemână pe Netflix.

Poveste

Filmul ne duce în anii 80, unde un tânăr are o idee pentru un joc și încearcă să-l construiască pentru a fi lansat. Un joc interactiv, bazat pe cartea Bandersnatch, a unui scriitor care a luat-o razna și și-a ucis soția. Filmul pare că te duce în aceiași direcție, personajul încearcă să facă jocul și pare că o ia razna.

Filmul nu este o capodoperă în sine, dar este interesant și îți stârnește curiozitatea pentru că poți face tu niște alegeri în film. Ce muzică să asculți, ce cereale să mănânci, după care ai alegeri ceva mai serioase, dacă să accepți oferta de a lucra cu o echipă pentru producerea jocului, sau dacă să-ți omori tatăl.

Cum spuneam, nu este un film extraordinar, dar este un film interactiv, ceea ce pare interesant pentru că ești implicat direct în firul poveștii. Eu am nimerit finalul în care Stefan, personajul principal, se trezește pe un platou de filmare complet confuz.

Dar se pare că filmul are mai multe variante de final.

1.Alegi ca Stefan să lucreze cu Tuckersoft. Susținut de o echipă, jocul este un eșec , cu un rating de zero din cinci. După ce a urmărit examinarea jocului la televizor, Stefan dorește să încerce din nou și vă întoarceți în trecut unde aveți ocazia de a respinge oferta lui Tuckersoft.

2.Stefan sare de pe balconul lui Colin, iar jocul este publicat după „accidentul tragic” fără a obține un rating. În cele din urmă, ești nevoit să discuți cu privire la moartea mamei sale cu doctorul Haynes.

3.Luați pastilele pe care dr. Haynes le prescrie. Jocul este publicat, dar cu nebunia lui Ștefan sub control, este un eșec cu un rating de zero din cinci. Dar, hei, nimeni nu moare de data asta!

4.Când Stefan îi cere celui care îl controlează să-i dea un „semn”, dacă alegi Netflix, povestea are o întoarcere în care ori se termină cu Stefan râzând ca un nebun când este târât din clădire (de la psiholog) sau Stefan se confruntă cu o realitate unde este de fapt pe platoul unui film.

5. Când Stefan explorează biroul închis al tatălui său, dacă introduci codul de acces TOY pentru seif și apoi alegi să plece împreună cu mama sa pentru a urca în trenul care deraiază și o ucide, Stefan moare astăzi în biroul terapeutului din cauza unui paradox cronological.

6.Când Stefan îi cere celui cel care îl controlează să-i dea un „semn”, dacă alegeți PAC, Stefan află despre o conspirație guvernamentală, îl ucide pe tatăl său și ajunge în închisoare după ce a sunat la biroul doctorului Haynes; jocul Bandersnatch este lansat cu un rating de 2.5 stele

7.Când Stefan îi cere celui cel care îl controlează să-i dea un „semn”, dacă alegeți semnul pe care autorul romanului Bandersnatch, Jerome F. Davies, îl pictase pe pereți, atunci Stefan ajunge în închisoare fără ca Bandersnatch să fie eliberat vreodată. Diverse alegeri determină dacă Stefan ajunge la închisoare după ce i-a văzut (sau, uneori, ucisese) pe Colin, Tucker sau prietena lui Kitty.

8.Dacă alegi să-l faci pe Stefan să taie trupul tatălui său în bucăți după ce-l ucide, Bandersnatch este lansat cu un rating de cinci din cinci, dar un raport de știri actualizat explică faptul că jocul a fost retras după ce Stefan a fost închis pentru crimă. Un raport descrie cum fiica lui Colin, copilul Pearl pe care spectatorii o întâlnesc foarte puțin în timpul călătoriei în apartamentul lui Colin, este un programator de jocuri care vrea să reînvie Bandersnatch. Ea întâlnește un bug asemănător celui pe care îl are Ștefan, iar alegerea ta cu privire la distrugerea calculatorului sau la turnarea ceaiului pare să vă aducă înapoi la punctele anterioare din poveste.

Cam astea le-am văzut și experimentat eu. De reținut, varianta interactivă nu este compatibilă cu Chromecast sau Apple TV.

Filmul e ok, putea fi o poveste interesantă, dar succesul lui se trage tocmai din faptul că este interactiv. Atât, nimic mai mult. Îl recomand doar pentru faptul că este interactiv și ai putere de decizie.

LINK IMDB

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here