Filmul e bazat pe fapte reale și spune povestea lui Robert the Bruce, rege al Scoțienilor într-o perioadă în care Scoția era călcată în picioare de Anglia.

Ideea e bună, pleacă de la moartea lui William Wallace care a reușit să-i umilească pe Englezi pe unde i-a prins. După aia, fiind trădat, este omorât și bucăți din el trimise prin toată Scoția, ca intimidare. Numai că acțiunea asta are efect invers, Wallace fiind iubit de poporul Scoțian, oamenii încep să se agite și Robert, având deja boală pe Scoțieni, profită de ocazie și încearcă să unească nobilii sub conducerea lui.

Numai că, ca orice Nobil, majoritatea sunt lași și vor să țină de pământ. Așa că Robert își face trupă, se ia la bătaie cu Englezii da e bătut cam peste tot și de Englezi, da și de Scoțienii care-l urau.

Cam asta e tot filmul, cum își ia ăsta bătaie și fuge. În film nu prea sunt scene de luptă, e doar una și mare, aia de sfârșit în care ăștia profită de avantajul pământului și îi căsăpesc pe Englezi cu toată forța lor armată.

Când se îndreptau spre Scoțieni, Regele moare și îi revine tronul fiului său, un animal care avea o rivalitate cu Bruce încă de când erau mici. După ce scoțienii îi calcă în picioare pe Englezi, ăștia se retrag și îl lasă în urmă pe proaspătul lor rege care cade în mâinile lui Bruce.

Și aici nu am înțeles ideea sau ce a avut Robert în cap. Îl lasă pe ăsta pur și simplu să plece deși englezii îi aveau soția și fica în captivitate. Pe lângă asta putea profita și putea să obțină cam tot ce își dorea pentru Scoția, doar avea regele în captivitate.

Nu cred că s-a întâmplat asta în realitate, că nu am mai avut răbdare să citesc despre istoria lor.

Filmul e bun, dar nu are momente memorabile, nici măcar un nebun care să facă deliciul filmului ca în Braveheart unde Irlandezul care vorbea cu Dumnezeu era demențial. Bine, îl au și ei pe unu cu W îi începea numele, dar ăla pare doar însetat de sânge și răzbunare, așa că își strigă numele la fiecare crimă.

Merită văzut, nu e prost, dar nu este nici un film memorabil. De dragul istoriei și a legăturii cu William Wallace merită încercat într-o zi ploioasă de weekend.

Disponibil pe Netflix

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here