După câțiva ani de pauză , noul Winamp este disponibil oficial pentru descărcare și vine cu câteva schimbări importante.

Winamp este una dintre aplicațiile clasice pe care le-am utilizat cu toți de-a lungul anilor. A fost primul program pe care îl instalam imediat după ce terminam cu configurarea unui nou Windows.

La momentul respectiv, când toată muzica pe care o dețineam era offline, pe un hard disk intern sau extern, părea soluția all-in-one perfectă. Între timp, am devenit toți amatori de streaming și consumăm ultimele melodii de pe YouTube. Asta nu înseamnă însă că am renunțat complet la MP3-uri sau FLAC-uri.

În ultimii ani, Winamp s-a aflat într-o perioadă de hibernare. În tot acest timp, puteai descărca versiunea 5.66. Noi proprietari au anunțat în urmă cu câteva săptămâni că lucrează la o nouă versiune, dar este prima oară când putem experimenta versiunea cu pricina.

Prima actualizare pentru Winamp dupâ câțiva ani duce versiunea până la 5.8. Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe www.winamp.com. Ca referință, aceasta introduce o serie de schimbări importante, printre care suportul nativ pentru Windows 10 și posibilitatea de a-l face să se vadă decent pe monitoare cu rezoluție foarte mare, precum 4K.

Nu am fost impresionat de el, arată ca cel vechi și nu aduce nimic nou. Dar e nostalgie, ca am ascultat muzică mulți ani cu ajutporul programului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here