Sonda celor de la NASA călătorește prin spațiu încercând ca în 2020 să aterizeze pe un asteroid. Astăzi, am primit și primele imagini cu asteroidul Bennu.

Asteroidul a fost fotografiat de la o distanță de 1.4 milioane de km, deci tot ce vedem este doar un punct alb.

Dacă aterizarea se va dovedi un succes, sonda va colecta câteva kg de rocă pe care o va sigila într-o capsulă și o va expedia către pământ. Se preconizează că acea capsulă cu mostra de piatră va cădea în deșertul Utah din America în 2023.

De ce e NASA interesată de acest asteroid?

Aceasta este întrebarea, mai ales că este destul de mic față de cei 780.000 de asteroizi pe care-i cunoaștem.

În primul, rând, Dante Lauretta, de la Universitatea din Arizona, a declarat că acest mic asteroid ar putea fi folosit pentru explorări spațiale mai îndepărtate. Asta dacă conține apă, din care o să se extragă Hidrogen și oxigen care sunt folosite la combustibilul pentru rachete. Prin urmare, Bennu, ar putea deveni prima benzinărie din spațiu.

În al doilea rând, Bennu este considerat un asteroid antic format înaintea sistemului nostru solar, care ar putea conține informații prețioase ajutându-ne să înțelegem mai bine misterul „facerii”.

În al treilea rând, Bennu poate fi periculos pentru planeta noastră, preconizându-se că în 2175 și 2195, asteroidul va trece foarte aproape de planeta noastră. Un lucru care nu reprezintă nimic pentru noi, dar pentru copii copiilor noștri, ar putea însemna sfârștiul omenirii.

Aș vrea totuși prima variantă, cea cu benzinăria spațială, e mai cool.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here