După ce ani la rând îmi doream să am ultimul model de telefon, am decis să aștept și să cumpăr mereu cel mai bun produs cu un raport calitate-preț satisfăcător. OnePlus este în momentul de față cel mai bun telefon pe care îl poți achiziționa ieftin, oferindu-ți dotări de vârf și un Android curat, cu update-uri la zi.

Design

Mi-a plăcut de când a fost lansat. Nu s-a schimbat nimic nici după trei luni de utilizare. Îl țin în husă pentru că este atât de frumos construit încât mi-ar părea rău să-l văd zgâriat. E primul telefon pe care îl dețin și pe care îl țin în husă. Telefonul vine din fabrică cu o husă inclusă, e foarte faină, cu margini întărite, în special în colțuri, astfel telefonul este protejat în fața eventualelor căzături.

Eu l-am scăpat pe jos, recent, și nu am avut probleme, a căzut chiar pe ciment, într-un service auto. Nici nu mi-am făcut griji, știam că rezistă.

A fost și puțin plouat, la Electric Castle, dar din nou, deși oficial nu se spune, telefonul este rezistent la apă.

Notch-ul nu mă deranjează deloc, a ajuns chiar să-mi placă. Nu l-am dezactivat niciodată. E ok așa.

DIn fabrică vine cu o folie de protecție pe ecran. Am reușit s-o zgârii puțin pentru că am prostul obicei să bag cheile în buzunarul în care am și telefonul. Eh, pățăști. Dar, având în vedere că fac asta zilnic, iar folia are o singură zgârietură,defapt mai multe dar nu se văd cu ochiul liber,  mă declar mulțumit și de calitatea ei.

Performanță

Nu am ce să-i reproșez nici la acest capitol. Îmi rulează orice aplicație, am jucat o grămadă de jocuri, pe care le-am șters după. PUBG rulează fără probleme, am mai jucat un joc cu ceva cavaleri, greu de rulat, dar OnePlus 6 s-a descurcat. Nu degeaba este în top 10 cele mai rapide telefoane din acest an.

Bateria ține incredibil de mult, îl încarc o dată la doua zile. NFC, 4G, Wi-FI, în cursul săptămânii hotspot și locație mereu pornite. Înainte nu țineam nimic deschis ca să nu-mi moară telefonul, acum nu îmi fac griji deloc.

Totuși, după ultimul update, am avut o săptămână în care bateria pur și simplu își bătea joc de mine. Dacă înainte, cu internetul pornit, peste noapte  telefonul își pierdea doar un procent la baterie, m-am trezit timp de o săptămână cu pierderi de 34%. S-a dovedit a fi din cauza update-ului. Problema s-a remediat între timp, acum m-am întors la un 1% peste noapte. Nu s-a dat update, pur și simplu și-a revenit.

Este dual Sim, nu am folosit niciodată această funcție, deci nu știu cum se comportă. Nu îmi place că nu are slot pentru card, iar asta este un mare minus pentru mine pentru că mi-am luat varianta de 64 de GB.

Cu toate acestea, am instalate toate aplicațiile pe care le folosesc, video și poze, și am ocupat doar 13 GB memorie. Muzică nu țin în telefon pentru că am internet nelimitat.

Pentru poze puteți face back-up în Google Photos, e gratis.

Senzorul de amprentă se mișcă grozav, este foarte util pentru protecția datelor. Eu am aproape toate aplicațiile protejate cu amprentă. Telefonul îl deblochez de obicei cu deblocarea facială, exceptând momentele în care sunt întins în pat, mi-e mai ușor să pun degetul pe senzorul de amprentă.

Deblocarea facială este foarte eficientă, practic nici nu apuci să te uiți la telefon că și deblochează ecranul. Nu este sigură! Deci atenție mare! Eu de aceea am optat pentru securizarea aplicațiilor cu amprentă, chiar dacă dorm și deblochezi telefonul cu fața mea, nu o să poți face nimic pe el fără parolă sau senzor de amprentă.

 

Sistem Operare

E pentru prima dată când am un telefon de la o companie care chiar îți dă update-uri. De când am luat telefonul, am avut vreo 3 dacă nu mă înșel, toate au adus îmbunătățiri. Uitasem cum e să fi printre primii la sisteme de operare. Acum aștept cu nerăbdare Android P, Oneplus 6 este confirmat deja.

Oxygen OS este grozav, se mișcă bine, nu mi s-a blocat niciodată. Mă folosesc foarte mult de gesturi, practic nu am butoane deloc în sistemul de operare. După două luni de utilizare așa, nu m-aș mai putea întoarce la butoane.  Aș fi vrut să văd ceva mai multă customizare la telefon. Să pot folosi ce culori vreau pentru bara de notificări. În schimb telefonul îți permite să alegi doar din 8 culori. Aș fi vrut negru cu galben, dar galbenul nu este prezent pe tema neagră.

Partea frumoasă pentru notificări este ledul care poate fi modificat să afișeze culori în funcție de notificarea primită. Dacă primești mesaj pe whatsapp poți să pui să pâlpâie galben, iar dacă primești notificare pe facebook, să pâlpâie albastru.  E un feature frumos, pe care nu prea îl folosesc deși l-am customizat.

În schimb îmi place la nebunie când primesc notificări și-mi apare colorat pe ecranul stins doar notificarea. Absolut superb și de foarte mare ajutor. Notificarea este afișată în culoarea fiecăriei aplicații.  Nu îmi place că nu are always on display. Dar atunci când îl ridici de pe masă se deschide ecranul negru care îți arată ceasul și notificările.

Baterie

Așa cum spuneam, sunt foarte mulțumit de baterie, cu excepția acelei probleme care pare să se fi rezolvat. Telefonul se încarcă foarte repede. Dacă ajungi acasă cu 1%, îl pui la încărcat și până faci un duș și te îmbraci, ai peste 60% baterie care o să te țină pe tot restul zilei.

Din acest punct de vedere este WOW.

 

Concluzii

Știu că nu i-am găsit multe defecte. Pentru mine este telefonul perfect. Sunt curios cu ce vine OnePlus 6T și dacă merită trecerea. Momentan, OnePlus 6 este cel mai bun telefon cu raport calitate-preț de pe piață. Are tot ce vrei, ultimele tehnologii, ultimul procesor, putere, baterie, este foarte bun  și nu aș alege alt telefon la ora actuală.

Desigur, nu este cel mai bun, dar este cel mai bun la banii aceștia. Și oricum, este în top 10 cele mai performante telefoane conform celor de la ANTUTU, pe locul 4, în fața telefonului Galaxy S9 Plus, care costă dublu și un pic față de OnePlus 6!

Eu sunt mulțumit și vi-l reomand cu toată căldura.

Pozele făcute cu măiestrie de Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here