Cu ochii la meteo mai ceva ca Busu, ne-am echipat corespunzător cu cizme de cauciuc și pelerine de ploaie, chiar dacă afară soarele ardea puternic și părea nemuritor. Este totuși Electric Castle și dacă nu plouă, parcă nu e frumos, că așa ne place nouă viața…puțin mai complicată, cu picoare ude și dureri de la beșici care inevitabil apar dacă porți cizme de gumă timp îndelungat.

De data aceasta am ales autobuzul pentru că e mai comod decât să intri într-o parcare cu potențial mare de inundație și impotmolire. Lucru care mi s-a întâmplat acum 2 ani! Plus că parcarea costa 30 de lei anul trecut, iar 30 ori 5 zile…nu dă o sumă prea frumoasă pentru o parcare. Așa că autobusul este cea mai bună variantă daca nu vrei să rămâi prin mocirlă și vrei să călătorești destul de ieftin. Există și bilet VIP pentru bus, 25 de lei și nu mai stai la coadă, o coadă care nu ține 5 minute!

Felicitări organizatorilor pe această cale, mereu sunt trei autobuze pregătite de plecare, timpul petrecut la coadă este de maxim 5 minute, așa a fost miercuri. Dar având în vedere că atunci când pleacă un bus, altul intră la îmbarcare, nu cred că se va schimba ceva.

Drumul către bonțida a fost greoi la dus, o coadă imensă care se mișca foarte greu și călători destul de triști. Față de alți ani în care oamenii erau voioși și chiar împărțeau shot-uri de țuică prin buz, anul acesta am dat peste niște tineri care au dormit, plus două tipe abia intrate în legalitate care vorbeau despre băieți. Traficul s-a blocat și mai tare după ce am intrat noi în festival, atât pe șosele cât și la bilete la intrarea în festival.

Biletul pe ziua de miercuri a costat 150 de lei iar Electric Castle pentru mine se oprește aici pentru că nu sunt alte formații care să-mi placă și să mă facă să plătesc 189 de lei cât o să fie biletul pe celelalte zile. London Grammar nu mai ajung la Electric, aștept cu nerăbdare un înlocuitor care să-mi trezească pofta de festival. Dacă numele este pe măsură, am să fiu prezent. Altfel, Electric, we have a problem!

Nu sunt doar eu cel care a observat că a scăzut calitatea festivalului din punct de vedere al formațiilor aduse. Și nu-mi spuneți că mergeți pentru atmosferă pentru că nu ține. Dacă vreau un parc de distracții scump am să merg la Disneyland. În rest aștept de la Electric Castle să-mi aducă formații bune care să-mi mângâie urechile. Anul trecut am descoperit formația Moderat al cărei fan mă declar acuma. Pentru asta mulțumesc Electric. Pentru anul acesta…tot ce pot să spun este că am să merg pentru prima dată și la Untold…sorry!

Faptul că London Grammar nu mai ajung la festival nu este vina organizatorilor, e clar!

Tipa a suferit o operație, au apărut niște complicații, nu mai vine. Nu a fost o chestie premeditată, deci nu înțeleg supărarea oamenilor care se plâng pe Facebook. Vina celor de la Electric este că pe lângă London Grammar, au avut doar un nume mare, Damian Marley. Nu mă luați cu Jessie J, că nu e pentru toată lumea. Și când zic toată lumea, mă refer la cei care chiar se duc la Electric.

Dar să revenim la festival. An de an se îmbunătățește din punct de vedere al organizării, mâncare foarte multă și foarte diversificată cu prețuri decente dacă știi de unde să cumperi. Că am văzut și prețuri chiar nesimțite pe acolo. Mâncarea la Lidl foarte bună și foarte ieftină!

O chestie foarte faină a fost amplasarea unui podium pentru cei cu dizabilități pentru a vedea concertul mai bine. Mare plus Electric, mare plus!

Burgerul câștigător pe care Lidl îl vinde este penibil. Basic în cel mai grețos mod. Carne de vită, castraveți murați, salată, roșii și ceva sos care părea un banal Ketchup. Serios, asta a câștigat? Am mâncat, am rămas dezamăgit. Am încercat și Cannoli, scumpi și banali, fără gust. Nu mi-au plăcut deloc. Lidl a deschis și un magazin de unde poți cumpăra chestii, perfect pentru cei care stau în camping. Bravo Lidl!

Am văzut fix două formații miercuri, Deliquent Habits și Damian Marley, atracția principală.

Deliquent Habits

A fost un vis împlinit să-i văd, îi urmăream când eram mic și nu am plecat dezamăgit. Oamenii ăștia sunt pe scenă de 25 de ani și m-a surprins energia cu care încă fac asta. Foarte comunicativi cu publicul, ba chiar au oferit și shot-uri de tequila oamenilor din primul rând. Eu am refuzat că nu prea beau alcool, dar a fost un gest care i-a apropiat și mai mult de public care s-a ridicat și el la înălțime. Se pare că nu am fost singurul care s-a uitat pe Viva când eram mic. Shoot-urile au fost aduse în păhărele de plastic și împărțite în primul rând de către niște omuleți simpatici care le cărau cu coșuri de plastic.

Damian Marley

Atracția serii fără doar și poate, plin de lume, înghesuială , ploaie și un show pe măsură. Damian sună atât de bine live încât puteam foarte bine să spun că face playback. A avut și un mesaj pozitiv despre marijuana prin care a încercat să educe publicul explcând beneficiile medicale a acestei plante.

Oamenii știau asta dinainte, așa că mirosurile au fost destul de puternice încă dinaintea începerii concertului susținut de Jamaican. Cred că m-a prins și pe mine puțin fumul. De fapt nu, dacă mă prindea sigur nu mai simțeam durerea îngrozitoare de picioare. Doamne, cizmele de gumă sunt oribile!!!

Damian Marley a întârziat jumătate de oră deși era lângă scena. Asta m-a făcut să cred că a fost puțin mâna organizatorilor în această întârziere. Am avut amici care au plecat din Cluj pe la 6 iar la 9 jumătate încă nu erau ajunși la festival. O dată au dat peste un trafic infernal pe drumul care duce la Bonțida, apoi peste o coadă IMENSĂ și chiar era imensă, la intrarea în festival. Pentru că Damian a fost atracția serii, era clar că oamenii au venit pentru el. Deci nu puteai să începi show-ul cu mii de oameni care așteaptă la intrare să vadă singurul show atractiv din acea seară. Prin urmare concertul a întârziat în jur de 40 de minute. Picioarele mele nu au fost mulțumite de această veste.

A plouat și în timpul concertului susținut de Damian Marley, dar cui îi pasă, am avut pelerină și cizme. Publicul la înâlțime, formația la fel. Cred că pot să încadrez show-ul printre cele mai bune live-uri pe care le-am văzut vreodată.

Nu mă așteptam să fie atât de bun. Chiar m-a surprins.

Asta a fost prima zi de Electric Castle. Nu am în plan să merg și în altă zi, mai ales că o să fie ploaie-știu că vă place ploaia, dar hai să fim serioși, prefer să stau întins pe iarbă, nu să fac beșici la picioare.

Pentru prima dată în viață am să merg și la Untold, un festival care îmi este indiferent, dar vin cei de la The Prodigy, așa că spargem gheața în acest an.

Dacă printr-o minune se anunță o formație interesantă pentru sâmbătă, atunci mai bifăm o zi în acest an. Dacă nu, Electric Castle, a fost o plăcere, ne vedem la anul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here