Este una din cărțile bune pe care le-am citit în această perioadă. Am profitat de niște reduceri la elefant și mi-am comandat câteva cărți care mi s-au părut interesante. Sincer, nu știam nimic de carte, și nici n-am avut timp să mă interesez de ea. Dar m-au atras corbii și am comandat. Nu am fost dezamăgit.

Este o carte de copii, dar este savuroasă și pentru un adult

Nici nu mi-am dat seama de asta  până nu am văzut alte recenzii. Nu este foarte violentă, mai multă violență găsești într-o carte de religie unde copilul este călcat de mașină dacă păcătuiește. Dar este cu corbi, oameni care comunică cu animale și le controlează. Deci ce poate să meargă rău?

Nimic. Cartea are o atmosferă întunecată, o combinație între atmosfera din Batman- oraș trist, întunecat, unde fericirea e doar o amintire plăcută. Personajul principal este Caw, un băiețel care trăiește pe străzi împreună cu cei mai buni prieteni: 3 corbi. La început nu știe de ce poate vorbi cu ei și crede că este singurul care are această abilitate. Corbii sunt comici rău de tot și foarte protectivi cu Caw.

Este prima carte din seria neîmblânziții, următoarele doua fiind: Atacul Roiului și Răzbunarea Văduvei Albe

Acțiunea este foarte interesantă, Caw își descoperă abilitățile și treptat devine tot mai puternic învățând să controleze corbii, să cheme stoluri întregi atunci când are nevoie, iar abilitatea specială este de a pătrunde în lumea morților-abilitate pe care o posedă doar un vorbitor cu corbii. De aceea neîmblânziții răi sunt pe urmele lui, încercând să-l aducă înapoi din tărâmul morților pe neîmblânzitul păianjen care i-a omorât părinții lui Caw.

Este inutil să vă povestesc cartea, trebuie să vă bucurați voi de ea

Lectura m-a ținut prins și, în fiecare moment liber mai citeam un capitol, reușind să mă atragă în Blackstone, orașul unde se petrece toată acțiunea. Mi-a plăcut mult evoluția lui Caw, de la un copil speriat care mânca din tomberoane, la un neîmblânzit puternic care controlează sute de corbi și se luptă cu cei mai puternici neîmblânziți.

Ar fi interesant să vedem un serial sau un film adaptat după această carte.

O găsiți la:

Libris – Transport Gratuit

Nemira

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here